Ut, jag vill UT!

Ikväll ska klassen ha klassfest på Sticky. Eller näja, i alla fall ca 10% av klassen. Vi ska dricka billig öl och slå klackarna i taket.

Har idag sålt chokladsås som brun-utan-sol på svenskan. Uppgiften var att sälja en produkt till publiken, och jag tyckte att chokladsås har en dold funktion alla borde känna till. Tror faktiskt att det gick hem, men lite kladdigt blev det.
Imorgon ska skolan också bestå av mat; på mikrobiologin ska vi ha fil-smak-tävling. Min fil är smaksatt med kardemumma, vanilj och socker. En riktig höjdare med anda ord! Sen ska jag ju fjäska med det ambitiösa tillägget som stavas filbunke. Alla kommer dö (förhoppningsvis inte av magsjuka).

Lugn som en filbunke

Egentligen är rubriken menad som en ordvits, men det kan ingen annan fatta förutom jag. Så kul var det :)
Håller nämligen på att kreera lite probiotiska produkter; en sats filbunke och en sats filmjölk står just nu i köket. Vi ska ha tävling om vem som har lyckats bäst med sina bakterieodlingar (vilket det är) på fredag i Mikrobiologin, genom att smaka på allas olika yoghurtar och filmjölkar. Godast vinner. den som får andra att spy förlorar. 
Sen ska jag skriva en bok som heter "Fem sätt att roa en naturare ".

Mormor ringde förresten alldeles nyss och sa att hon hade en rävjacka åt mig. Tänk blondinbella liksom.
Vågar jag?
Det återstår att se, den är ju trots allt vintage.


Giftasvuxen?!

Oh My God, nu ska det bli bröllop!

Bästa helgen

Bästa helgen på länge. Riktigt länge. Den involverade snöstorm, en fullknökad gympahall med toner ack så ljuva, aspackade par på Mc Donalds, ett fullsatt Scandinavium som höll andan, och sist men inte minst: ett jubel.

För första gången på länge har jag anat vem jag är och vad jag vill. Sanningen att säga så är det bara jag som kan bestämma över mig själv. Som om det skulle komma som en nyhet? Men ändå, för förståelse krävs först insikt.

För övrigt är det fettisdagen idag. Säger man fettis-dagen, eller fet-tisdagen? Ett av livets stora mysterier.
Pappa har lovat att köpa hem några små läckra fastlagsbullar som han kallar det. Gott :)



ÅHhhhhhh

AHHHHHH jag kan inte tänka, jag måste plugga matte E men jag ORKAR INTE.

Sitter inne och passar hundarna i väntan på att hoppa ut i stallet...Kollar på Gilmore Girls...Läser bloggar...Gör med andra ord sådant som är absolut icke nödvändigt! Fy skam!

För övrigt så vill jag säga att alla människor har olika åsikter. Det har att göra med att vi är uppfostrade olika, har växt upp tillsammans med olika typer av männiksor och i olika miljöer. Dessutom är vi genetiskt annorlunda. Sålunda kan inte alla tycka samma, men självklart kan man ju ventilera sina åsikter.
Var bara lite försiktig! Alla kan bli sårade eller missförstå, och det handlar inte alltid om att få fram att den åsikten DU har är den BÄSTA. För andra människor är den kanske inte det.
Tänk på det.

Liggande stolen

Många kommer kanske ihåg tiden fårn mellanstadiet, då matematiklektionerna mestadels bestod utav kort division, multiplikationstabellerna och en viss mängd kopierande av svar från facit.
Därför kan jag med stolthet berätta att dagens Matematik E-lektion för Nv3A behandlade, just det: liggande stolen.
Två tredjedelar av klassen satt som frågetecken efter den 45 minuter långa lektionen, och jag passade på att tacka min lyckliga stjärna att jag aldrig fattade kort division, vilket ledde till att min mamma fick lära mig liggande stolen.
Kanske kan jag göra något rätt på provet nästa vecka?

Ska för övrig fortsätta med galoppombyten med Calle idag. Träning för Sofia igår, och något som bekymrade mig var att han verkar ömma i ryggen efter skav från padden under sadeln. Bytte därför till en gelpad, vilket han verkade nöja sig med, i alla fall tillfälligt. Får se hur landet ligger idag.
Ja, men bra gick det igår då vi fick till några nya övningar som han svarade toppen på!

Nu skriker mamma om något, så det är väl bäst att kila....

Spökstad

Ja, det kunde man tro att Kungsbacka var när jag steg upp kl 06.05 imorse. Galen som jag är skulle jag vikariera i Pingvinen idag. För er som inte vet det så är det med de (nästan) yngsta barnen i simskolan = full koncentration HELA tiden. De bottnar ju inte alltid i den lilla bassängen, söta som de är.
Det blev lite doppa huvudet, koka kaffe, hopp från kanten, glida och flyta. Inte lätt om man är typ sex år gammal.
Väl hemkommen var det dags för nästa pass, träning med Calle. Hade ju, efter förra träningen, tänkt börja med galoppombyten inför vårens tävlingssäsong. Ja, han bytte en gång i varje varv. Vi nöjer oss med det för dagen, trots att det blev riktigt jobbigt där ett tag. Inte p.g.a. min lilla pålle, utan för att jag inte har någon ork kvar efter ca 45 minuter. Får ta tag i det där fenomenet "dra ner på skräpet, ät nyttigt och träna". Har därför ätit creme brulé till efterrätt idag. Bra början då :)

Har för övrigt fått tag i (enligt mig) Balklänningen med stort B. Den hänger på min garderobsdörr, så vacker och skimmrande. Plötsligt blev det ännu längre till maj månad...



Bror min skulle för övrigt ha ridlektion för Johan igår. Båda är ju antagna till den beridna högvakten för lumpen så Johan måste ju putsa lite på skillsen :)

Balklänning

Har just hittat den finaste balklänningen ever!
Den VILL, SKA och MÅSTE jag ha!!!

Dröm en dröm

Jag drömde att jag skrev ett brev. Brevet handlade om min död, och det var Hitler som beordrat det. Tårarna rann ner för min kinder när jag skrev det, både för att jag hatade det och älskade det på samma gång. Att ge upp inför någon annan är fegt, fult och dåligt, men ibland är det allt man kan göra.
Det beror helt på vem som är starkast.


Duktig flicka

Sitter och tar igen mig en gnutta för tillfället. Är nämligen hos Emma och, SURPRISE, pluggar!!! Förvånande, inte sant?

Kom på en liten skum anekdot från när jag var liten:
Min kompis skulle ha kalas i den fashionabla Göteborgsförorten Hovås. Tror att hon hade fyllt tio eller kanske elva.
Hursomhelst så var temat kändisar, alltså skulle varje flicka (det var bara söta små töser bjudna) klä ut sig till en känd person var. Vem som skulle klä ut sig till vad var naturligtvis superhemligt, och den som avslöjade vilken kändis de valt var dödsdömd.
Själv tyckte jag att utklädning var hur kul som helst, och satte - så fort inbjudningskortet öppnats - igång med att leta efter en passande outfit.
Dagen för det kalaset kom, och liten som jag var började jag att göra mig i ordning för kvällen. Jag hade fått låna en (lite för stor) kavaj av mamma, en hatt av Filip och till det hade jag egna strumpor, (vita) långkalsonger och ett spö. Långkalsongerna skulle naturligvis gestalta vita ridbyxor eftersom jag skulle vara ingen mindre än Louise Nathorst!
Glad i hågen beger jag mig till huset där kalaset skall äga rum, blir insläppt och... Där står tre Mariah Careys, en Shania Twain och en Madonna.

Säger det något om hur olika människor tolkar olika saker olika?
Haha, hästnörd var jag redan då...

Vi och Dom - Det segregerade svenska samhället

Så lyder titeln på mitt arbete i Samhällskunskap A, som jag har suttit och gnetat med i ca två timmar nu. Nu tar batteriet slut på min dator så jag måste sluta. Så synd.

Men låt inte mig störa

Är inte lov menat att förenas enbart av nöjen, skratt och fluffiga små moln av sockervadd?

Eller är det bara jag som känner att jag har tusen saker som jag måste ha fixat färdigt tills vi börjar skolan igen om fem dagar? Det kan möjligtvis bero på att jag har anammat metoden att skjuta upp saker till den extremt sista lilla fjuttsekunden.

Kanske.



Lite medkänsla tack!

Har precis kommit hem från att ha kört söta Emma hem till sitt i Onsala. Vi pratade om knark i bilen på vägen dit. Inte så allvarligt som det låter, det blev mer ett konstaterande att dagens ungdomar lever farligt. I princip så är de odödliga.

Nå, har dessutom lyckats ta mg själv hela vägen från Jkpg till Kba alldeles själv. Jag blev smått hjälpt av Swebus och Västtrafik, men på det stora hela var det mesta min förtjänst. Hrm.

Dagen avrundades med att Madde, Linda och Emma kom hit för att mysa lite. Vi intog diverse snabba kolhydrater och kollade på någon sorts dansfilm. Vilken var väldigt intressant och bra, tills jag somnade.
Nåväl, fick ju se en bit på Nip/Tuck när jag kvicknat till igen så...

För övrigt försökte jag tigga lite medlidande från ovan nämnda personer innan, då jag berättade om mitt OTROLIGT HEMSKA FALL i vår trappa tidigare (orsakat av halkiga raggsockar, inga sockeplast här inte!). Och vad säger de då, om inte: Ojdå, haha, det måste ha sett himla roligt ut!

Tack liksom. :D

Något oinspirerat

Hade inte tänkt skriva något överdrivet smart eller otroligt klokt, då min hjärnkapacitans för tillfället är på standby. Hade egentligen bara tänkt säga att jag för tillfället befinner mig i Jönköping, där underbara Johanna och Carro bor!
Landade igår efter en förträfflig åktur med Swebus, och innan dess en trevlig uppstart på dagen med lite jobb. Vi lagde de bästa hamburgarna, fixade in oss på gästlistan på ett 20-ställe och förfestade på ett estet-hak.
Idag ska vi slappa, eftersom jag  var uppe i ca 22 timmar igår så är jag pigg idag.

Nu ska vi se på film!

Ha det!

Bil 01.31

Bajs att det inte går att logga in på blogg.se. Vad är funktionen till för om man inte skall kunna använda sig av den!?!?
Får helt enkelt skapa i Word, Ctrl C och Ctrl V.


Det jag hade tänkt säga var att jag precis är hemkommen efter att ha kört runt i ungefär hela Kungsbacka stad. Fylletaxi så att säga, med många glada människor i baksätet (+ en glad men något trött tvilling i passagerarsätet). Det hela ledde till allsång, skratt och lite hicka.

Summa summarum: en trevlig färd så här sent en torsdagsnatt.


Haka på Haket!

Helg helg, ljuva helg!
Fredagen avrundades ju som tidigare nämnt med en pangfest i Annas och Theres ära. Såg och träffade en massa gamla (och "nya") vänner, dock var de personer jag helst hade velat se där inte närvarande.
Men lite vin på det så var de problemen inte lika påtagliga längre!

Skulle ju upp och jobba 07.45 på lördag morgon, så det fick bli en ganska tidig hemgång. Kl. 1.00 var jag tillbaka hemma, smaskandes på en knäckemacka med Nutella. Inte helt fel.

Lördagskvällen bestod av the Killers, billig öl och hallonshots, randiga tröjor, trevliga människor och rök från cigaretter och kyla. Haket beslutades efter ett tag för att bytas ut mot Kontiki, och då beslutade jag mig för att dra hem. Fattig student som jag är, kände jag inte för att ta mig genom halva stan för att sedan behöva betala inträde igen.
Nej, tog pendeln hem med M. Vi disskuterade livets stora frågor över lite chokladkola. Sedan hämtade Filip oss på stationen, så jag fick sitta i en varm bil hela vägen hem till farstukvisten.

Nu ska jag plugga. Och vara i stallet i fem timmar typ. Och ringa några samtal. Får se hur det går.


RSS 2.0