Just nu

Hänger jag på Rockparty, läser på om tips och önskar min feber ska gå ner NU. Till det serveras ett glas saft samt ännu lite mer TV. TV är något jag inte tycks få nog av. Eeellllerrrr?

Blä

Det suger att vara sjuk när det är fint väder ute, jobbet är på G och en häst står nere i stallet och väntar. Bajs

Öl på en kulle

Gårdagens afton var planerad att spenderas i sällskap med diverse kloka människor på Kontiki. Dock blev det bara eliten som tog sig hela vägen fram, och vår mötesplats ändrades då en liten dam hade försnillat sitt bankomatkort samt sitt leg. Så kan det gå, trevligt var det ändå.


Trapporna var många och långa


Vissa hamnade lite på efterkälken


Här kan man va


Chilling with the brills


Gammalt stenhus. Användes tydligen till någonting viktigt förr.


Alkogelen är vår vän


Proviant i form av kakor






En senare destination blev ganska otippat KBA och Rumpan


Bäst att langa plasthandskarna då

Sol&Bad 2.0

Idag är ännu en dag som spenderats på starnden. Samma sällskap, dock annan location och färdkost. Dagens uppdaterade version av Sol&Bad '09 bjöd nämligen på jordgubbar, glass och pannkakor. Och en del sand ungerfär överallt (vilket Åsa havsbad själv stod för).

Har dessutom kollat in vårat sköna vrålåk to the Festival. Det kommer bli gryyyyymt. (linda är duktig på att städa :))

Nu sak jag rida!

Pöss

Saltvatten är fräscht!

Hej dagboken!

Idag har jag varit och badat på stranden med Madde. Det var fint. Och varmt. Vi åt melon och bullar. Dessutom badade vi i det kalla vattnet. Nu har jag ätit ost och kex och lite mer melon. Sedan ska jag plocka jordgubbar och ramla runt på stadens gator.

Hopp och hej leverpastej!


Måste bara

Vill ju visa de askalas-brillorna som jag köpte på Prickig Katt idag.

Fast med svarta bågar då.

Var för övrigt och fixade lånekort i Götet igen. För den som är intresserad. Biblotikarien skrattade åt mig när jag visade mitt gamla. Men hur fint skriver man på en skala när man är sex år?? (Bror min fick sin kemibok också, för den som är suuuuperintresserad)

Jag slösar

Bort med mina pengar



Är mitt nu. På mitt inte riktigt lika blonda huvud som på bilden. Från Me Clothes and Purses




Från H&M.

Nu får jag sluta.

Bada

Åh, varför ska alla jobba när jag är ledig?? Vill ju bada och inte bara hänga på den stekheta altanen med hundarna. Snyft

Dagens fångst












Midsummer dreamin'

Gårdagens midsommaryra försattes snabbt i svart dimma. Fölet vi så länge väntat på föddes. Dött.
En stor, underbar, vacker kopia av sin mamma. Redo för livet tills bara några timmar innan fölning. Då slets navelsträngen av. När vi kom ner till stallet var bara hans huvud ute, resten gick snabbt. I spånet försökte vi blåsa liv i hans kropp, försökte få igång hans lilla hjärta. Men det var försent. 325 dagar. Den sista förstörde alla de andra.

.

Ibland sker inte saker som man tänkt sig. Händelser förstörs, förväntningar och förhoppningar grusas. Det är tragiskt, hemskt och helt jävla förbannat orättvist. Det var inte såhär det skulle bli.

Att jobba kan vara kul...

...om man har ett chill jobb. Men det beror förstås hur man definerar chill. Jag gillar mitt jobb. Det är jobb som många förknippar med bajs, blöjor, förvirring, död och ensamhet. Men det är inte så. Alla är supergulliga om man bara är gullig mot dem (som det för övrigt är överallt annars också). Det är chill ibland och stressigt ibland. Ibland får man dansa hambo med nittioåriga farbröder. Ibland får man trösta en ledsen tant. Ibland får man mata. Iblan ledsaga till rum.
Det är fint, mitt jobb. Jag är där imorgon igen 07.00. Ses då jobbet!

Söndag 23.30

Helgen har varit minst sagt hektisk. I fredags var det dags för ännu en roadtrip, denna gång till underbara Jönköping. Studentfirande stod på schemat samtidigt som regnet öste ner. Innan vi gav oss iväg passade vi på att fira "ministudenterna" från Engströmska (i Kungsbacka då) med tårtkalas. Sedan kom det lite mer regn, och i takt med att mitt plattade hår krullade till sig så där fint i topparna åt jag och min roadtrip-kompis vegetarisk buffé hemma hos Johanna. Fint var det, superfint faktiskt. Innan detta hade vi sprunigt runt i den fina staden för att leta rätt på skolor och mäniskor som sprang ut från skolorna. Johanna fann vi med hjälp av en mobiltelefon och en pappa till studentbarnet. Caroline var det värre med, men som tur var fanns det en GPS inställd på hennes adress vilket gjorde att vi fick se henne lite senare. Till henne bar det av efter en del inmundigande av god mat hos Johanna, och väl där fick vi lite mer god mat. Och tårtorna, glöm för guds skull inte tårtorna! Stannade även till hos en tredje person på en viss förfest innan det bar av hem igen. Sammantaget kan man säga att dagen bjöd på mycket fint!

Sedan kom lördagen, alldeles för snabbt tyvärr. Jag började mitt arbetspass 07.30 och slutade 21.00. Gött! Därefter var det dags för tjejmiddag hos Emma (som fyllde år i tisdags, GRATTIS IGEN!), lite god mat (alla lagar så otroligt god mat, det är sjukt) och en spontan utgång i KBA. Spontana kvällar är nästan alltid lyckade, så även denna trots sitt geografiska läge. Hem kom jag igen kl 02.30. Ganska trött.

Söndagen har gått i slapphetens tecken. Dock hade jag ett litet Halleluljah-moment med Calle idag, galoppbytena sitter nästan helt nu! Har även fixat lite inför midsommar och varit en sväng hos Paul som passar systerns lägenhet. Där blev jag gödd med kladdkaka och godis. Jag tror hon försöker få mig tjock.


Dags att bunkra upp

Idag blir det en liten tripp ner till svenssonsvensson-svenskarnas paradis: Ullared. Eller Gekås om man så vill. Där ska jag och mitt sällskap trängas med andra (svettiga, flåsande) svenssons och armbåga oss fram till det vi har satt vårt sikte på. Djungelns lag gäller, kämpa eller dö.

Grått Gråare Gråast

Nu har, hör och häpna, precis kommit hem från skolan. Ni vet den där byggnaden som jag skrikande av glädje sprang ut från i fredags? Där var jag idag. För att lämna över Nv3As något försenade present till vår mentor Bengan. Han blev faktiskt jätteglad, och alla som såg log lite innan de kom fram och undrade hur livet var. Gulligt.

Igår spenderades dagen i Paul sällskap, vandrandes på Göteborgs gator. Vi hann även med att spontanpicknicka i Vasaparken, med sushi och mormors kakor. Det visade sig att jag tydligen var shoppingsugen, för kom hem med en hel del grejer. Bland annat ett par brillor från Emmaus som jag älskar. Problemet är bara att de har en styrka på typ +2.0, och jag har inget synfel. What to do? Skall kanske tilläggas att min mamma hotade att kasta ut mig ur huset om jag använde dem, eftersom att jag kunde skada mina ögon for life.

Senare på kvällen, efter en katastrofal träning, drog jag mig till Madde för att spela alfapet. Alfapetet byttes dock ut mot Wall street efter lite om och men bland spelarna. Kan ju säga att detta inte var ett spel jag skall satsa på i framtiden. Bankrutt var det.

Livet är värt att leva

Idag känns det som jag har hunnit med en massa saker som jag aldrig (ta detta med en nypa salt) hinner annars.
Jag har tittat på morgon-TV, ätit frukost och läst HELA GP (inte bara serierna), gjort klart hela stallet, lagat lunch, varit i stadshålan, flyttat hästarna till gräset, tagit in hästarna, tvättat ALLA mina kläder, städat lite, ridit, pratat i telefon, ätit, skrivit mail, snokat på FB och tittat lite mer på TV. Det är inte klokt vad man kan göra på en dag som från början var alldeles tom, grå och uttryckslös. Vissa saker blir till och med roligare bara man bestämmer sig för att göra dem.

Nu är det dessutom klart; vi kommer att rulla hela vägen i en egen kupé till Hultsfred. Bara inte bilen pajjar på vägen (fast då finns det väl såklart någon snygg kille i krokarna som vet exakt vilket fel som uppstått, och som dessutom gärna lagar det åt oss) <3

Idag är ännu en dag i frihetens tecken

Idag när jag och min kära mor tog en sväng in till den storastora stadshålan passade hon på att fynda en sjal och en parfym för ca 400 riksdaler. Sedan bar det iväg för att inhandla diverse hästartiklar (typ mat), och jag undrade försynt om vi inte kunde ta en sväng in till Korset. Sagt och gjort, vi svängde. Lyckades fynda en randig tröja samt en sorts kofta med en lite skum kulör för endast 25 riksdaler. Det kan det vara värt, var ju till och med på rea...

Såg förövrigt ett troll med en vän vandra runt i vår stadskärna. De såg lätt förvirrade ut när vi tutade, men det kan ju vara kul att ha en hemlig beundrare :)


Ge oss champange FFS!

Så var det student, något som för alltid kommer att vara lika med FEST FEST FEST!




Bilderna har Emma tagit

RSS 2.0