Till för att konsumeras

Öl är en av de äldsta alkoholliknande dryckerna i människans historia. Nästan alla sädesslag som innehåller socker kan jäsa genom kontakt med vilda jästsvampar. Därmed är det troligt att ölliknande drycker utvecklades på flera olika platser samtidigt, där människor i samhällen hade börjat bruka jorden. Det är inte fastställt exakt när det första ölet tillverkades. Den första dokumentationen kring ölliknande dryck är uppskattningsvis 7 000 år gammal. Det är troligt att den första ölliknande drycken skapades genom att blött bröd jäste och därigenom skapades en alkoholliknande dryck.

Ordet öl kommer från äldre fornsvensk tid. Fornsvenskans öl betydde öl, dryckeslag, gästabud. Det är ett gemensamt germanskt ord, eventuellt besläktat med latinets alumen som betyder ”alun”. I den fornnordiska mytologin kallades gudarnas dryck för bior och människornas dryck kallades för alu. Från alu kommer orden öl och ale. Tyskans Bier, engelskans beer, franskans bière, med flera kommer av latinets bibere ”dricka”. Ordet bärs kommer av bärjersöl "bäjerskt, bayerskt öl'.


Pank, men det rimmar ju på bank.

Just vad jag är. Och eftersom nordea är smartasses så kan jag inte prata med någon annan än en dator. Som säger att jag ska besöka närmaste nordeakontor. Men vad är grejen med internetbank om man ändå måsta placera röven i ett färdmedel och faktiskt träffa människor IRL?? Skulle lagt undan mina pengar i madrassen. Har ju faktiskt flera, så då hade jag åtminstånde kunnat vara låtsasrik.

Annars då? Helgen bjuder på jobb. Extratimmar ger extrapengar men inte fasen är det underhållande. Tur att nästa vecka skall spederas i en annan del av Svea Rike där musiken flödar och de flesta av de bästa människorna hänger.


Fullt hus

Denna helgen har placerat sig i kategorin social samvaro. Så himla väldigt trevligt kan just sådan aktivitet vara. Oavsett om den består av filmtittande, brödbakade, matlagande, twisterspelande, grillande, tedrickande, tjötande eller bara allmänt hängande. Grymt är det.

Veckans tävling gick åt pipsvängen. Men jag traskar runt i mina nyadyra stövlar ändå. Dessutom bjöd färden ända till Stall Rogstorp på ett kärt återseende. Så helt dumt var det inte. Får se det hela som, ehh, miljöträning.

Och idag har jag pratat med en sexolog. Hon var pensionerad. Tänk att man kunde prata om sex även förr i tiden.

Franska nerver eller nått.

Har varit så jävla fucking awesome på jobbet idag. Faktiskt. Vem är först med att uppdatera sina hemdok om inte vikarien? Haha in your face bf!

Imorgon ska det tävlas och jag är nervös som tusan, plus att det regnar och tävlingen går utomhus. Skoj. Hoppas att alla duktiga tanter stannar hemma så att jag kan få ett bra resulatat typ.




Har märkt att telefonen inte ringer, inkorgen förblir tom. Jag vill kunna prata men vet inte ens om det går.

Det stavas tristess.

Borde skapa en liten utopi att dyka in i när allt det tråkiga från vardagen bara tränger sig på. Idag har jag lärt mig hur en mangel fungerar. Livet efter studenten äger ju.



           



Smack.

Ledig vilket innebär allmänt lullande på gården. Nästan som farmville. Eller jag har ju aldrig spelat det men typ. Det mest spännande idag inträffade när jag var på RK och en tant försökte knycka ett par skor. Liksom. Från RK. Nä skärpning nu va.


Åh träffade Teo på coop och på söndag ska vi dricka rom och cola bestämde vi. Med coopcola.

Kul.

Den äldre generationen i det här landet kan fan inte förvänta sig respekt och cred för saker om dom kallar oss som tar över för slynor. Ät bajs och dö.


Finns det kärlek eller är det bara ett spel?

Saknar. Men. Gäller att blicka framåt. Nästa vecka är det tävling. På en torsdag. Vilket betyder att jag endast arbetar en liten dag vecka 19. För torsdagen skall spenderas på en brunhårig hästrygg.

Och jag önskar att jag kunde vara den som alla andra vill att jag ska vara; förvandla migg till en liten fröken, ett barn, en novis eller en av de allra klokaste närhelst det behövs, eller tros behövas. Men icke. Det går inte.

Istället skriver jag brev, hoppar runt på lekplatser och hänger i husvagnar. Det är faktiskt finare än något.


Mycket kan hända på kort tid.

I morse drack jag mjölk till frukost i ett vinglas. Bara för att jag kan.

Igår jobbade jag bland alla gnälltanter och tänkte på hur mitt liv skulle se ut om jag aldrig kommer därifrån. Innan dess lärde mamma mig hur man klipper till rosor, för tydligen var det dags eftersom björkens blad var stora som musöron (?).

I förrgår var det fest. Det hela startades med husmorskost som var så himla fint och gott och allt. Att regnet förstörde våra lockar i håret gjorde inte så mycket, för vi fick tag på biljetter till FESTEN och kunde dricka msaa öl och skaka rumpa. Så mycket trevligt folk, både kända och okända. Sen blev det lite problem med hemfärden, men hem kom ju alla till slut i alla fall.

RSS 2.0